For å annonsere på hjemmesiden sender du en e-mail med informasjon om kullet (fødselsdato, foreldrene, kjønn, gjerne EMS-koder, kontaktinformasjon og bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rasebeskrivelse av de orientalske kattene

Den orientalske katten er en av eldste rasene, og man har nedtegninnger om denne allerede fra 1300-tallet. Siameseren har utallige myter rundt seg, og blir regnet som den hellige katten fra Orienten.
Kattene hadde en viktig funksjon som voktere buddhisttemplene. Deres jobb var å jage vekk tyver. Kattene var regnet som hellige, også fordi de voktet de dødes sjel. De ble eid kun av prester og konger, og straffen for å stjele en siameser var døden. Ikke rart at disse kattene forble ukjent i vesten i så mange år. I følge legenden utviklet siameseren skjeling fordi den til stadighet stirret på skattene den skulle vokte. Haleknekken kom av at katten surret halen rundt skattene når den sov, slik at de alltid ble voktet. En annen myte om haleknekken forteller hvordan de siamesiske prinsessene trædde sine dyrebare ringer på kattens hale mens de badet.

De første kattene: To katter ved navn Pho og Mia ble sendt som gave fra kongen av Siam til den britiske konsul i London. Avkom fra disse ble vist fram på et show i 1885 i Crystal Palace, og var blant vinnerne. De ble meget populære blant publikum.

Rasebeskrivelse: De orientalske kattene skal ha lang og slank, men samtidig muskuløs kropp, lange slanke ben og en pisklignende hale og ovale poter. Hodet skal være langt og trekantet med rett profil og store ører. En god avrundet topp på hodet er ønskelig. Øynene skal være mandelformede, pelsen er tettliggende, glansfull og silkeaktig. Kattene regnes blant de mest intelligente, og blir kalt 'hunder i katteskikkelse'. De er meget hengivne og er sterkt knyttet til sine mennesker. Videre er de veldig nysgjerrige og vil alltid være med der noe skjer. Orientalske katter trives best i store familier eller sammen med en annen katt, hvis man er enslig. De har sterke personligheter og er vidunderlige livsledsagere.

Siameser

 

Orientalsk korthår
Balineser Orientalsk Långhår

 

Raser som ikke er opptatt i SiOrBaJa:

 
Peterbald   

 

 

Vi retter en stor takk til kunstneren Trudy Mørk Wollbraaten som har tegnet katten i headingen.